fikastyle.blogg.se

Det är okej
 
Det är okej. Det är okej att vara hemma en fredagskväll.
 
Jag har haft en svår vecka. Jag lider av så många utmattningssymtom igen och trycket över bröstet är värst. Det plågar mig både på jobbet och hemma i soffan och jag mediterar och andas och gör allt i min makt för att slappna av och få det att försvinna men i en veckas tid har det ändå fortsatt att hälsa på lite grann varje dag.  Det gör mig i sin tur ännu mer orolig och gör att jag mår ännu sämre. Det är en ond spiral.
 
Jag är orolig för att bli riktigt illa däran igen. Jag inser att jag inte är helt frisk än, fastän jag har betett mig som om det vore så i flera månader nu. Jag har haft en allvarlig sjukdom, och det tar lång tid att bli frisk. Fastän det suger försöker jag acceptera och omfamna det. Bli lite snällare mot mig själv igen. Tillåta mig att må som jag gör och inte tycka att jag är usel för det. Inse att jag inte har gjort någonting fel eller dåligt, inte valt det här. Jag blev så bra på det under sjukskrivningen men nu är jag elak mot mig själv igen. SVT:s nya serie Edit: We can't do it, som hade premiär med sina tre avsnitt igår, påminner och stöttar mig i det här.
 
Något som jag kom på att jag åtminstone är bättre på nuförtiden är att stoppa mig själv lite då och då under dagen. Jag kommer på mig själv med att det kanske är en dum idé att både ta cellprov, gå in på Panduro och handla mat på vägen hem från jobbet. Kanske borde jag plocka bort något, jag måste inte göra allt idag. Stoppar mig själv och drar ned på farten när jag märker att jag jäktar Drottninggatan fram helt i onödan. Kämpar för att inte dras med i andras bråttombeteenden. Stoppar mig från att ta fram mobilen vid varje rödljus. Försöker att inte förbruka min energi så fort jag får den tillbaka. Bäddar snällare åt mig själv.
 
Den här fredagskvällen bäddar jag riktigt fint åt mig. Med Idol, buffelmozzarella, vaniljglass med jordgubbsrippel och ensamhet. Det är okej. Vi är okej.