fikastyle.blogg.se

Personliga mål inför 2018
Eftersom jag upplever en större kraft i att beskriva för mig själv vad jag behöver eller får göra i du-form kommer jag att göra det för mina mål i år. Som en uppmaning och tillåtelse, från mig själv, till mig själv. 

(Här har jag skrivit om vilka mål jag hade för 2017 och hur det gick med dem. Inspirationen till att sätta upp personliga mål för mig själv på det här sättet kommer från början från Michaela Forni.)

Erica, under året 2018 får och bör du försöka att... 

Känna en större frihetskänsla.
Fri från krav, press, måsten och borden. Fri från andras normer, krav, press, måsten och borden. Fri från andras bästa sätt att göra saker på, fri från det normala sättet att göra saker på. Fri från iakttagelse. Fri från bedömning och värdering. Fri från att behöva behaga och tillgodose andra. Fri från prestation. Fri att göra vad du vill och mår bra av. Fri att försvinna när du behöver det. Fri att säga nej, fri att säga ja. Fri från att behöva be om tillåtelse. Fri att känna dig trygg. Fri att vara självisk. 

Hitta fler platser och stunder av lugn och ro och tystnad.
I hemmet, i hemmets omgivningar, i naturen, på jobbet, på semestern. Och om du inte redan idag kan hitta dem, försök att skapa dem. Leta aktivt efter detta och skit i vad andra tycker eller hur de påverkas av det. Stå för och var stolt över dig själv och dina behov. Kämpa för dem. Du har rätt att må bra. Du är fri och har rätt till att vara tyst och omge dig av tystnad. 


Vara sann mot dig själv och våga bryta normer utan att må dåligt över det.
Du behöver inte arbeta med någonting prestigefyllt, du behöver inte arbeta fulltid, du behöver inte arbeta i innerstan, du behöver inte arbeta med någonting intellektuellt, du behöver inte ens göra någonting som du är bra på. Du behöver inte heller bo i innerstan, du behöver inte vilja det. Du behöver inte vilja ta ansvar för allt, du behöver inte göra saker bara för att du alltid förut har gjort dem. Du är fri att göra det du behöver och mår bra av nu. Strunta i vad alla andra orkar och tycker är en bra idé. 

♥ Släppa allt motstånd till det själviska och till ramen om vad som är du och inte, till vad som är rätt och fel och istället fokusera på vad som känns bra och inte.
Du behöver inte ägna timmar och åter timmar åt att analysera hur du är och inte, om det du gör är rätt eller fel. Åt att kategorisera och systematisera, strukturera och förstå. Det kommer till en gräns där du gör våld på din egen plats på jorden - din kropp och hälsa - för att undvika att vara ego eller självisk. Gör inte det. Släpp allt motstånd. Äg din ilska, äg dina behov. 

♥ Utmana dig själv när det känns rätt.
När allt annat känns tillräckligt stabilt och du inte redan har en massa andra utmaningar att hantera. 

♥ Våga lita på att andra älskar och tycker om dig ändå.
Hur fri du än försöker bli, hur många normer du än bryter och hur mycket du än fokuserar på det du behöver. Känn dig trygg och fri att göra detta. 

♥ Våga lita på att du är bra och räcker till, och säg det till dig själv ofta. 
För du är fantastisk, bra, vacker och okej, precis som du är. Du är inte jobbig, krånglig, självisk eller känslig. 

Uppmärksamma och uppskatta N för den han är och det han gör bra. 
Visa honom att han är bra och räcker till, för att han är fantastisk, bra, vacker och okej. 
 
Till sist, kom ihåg att du har rätt att välja fel och göra misstag.
Det viktigaste är att du gör dem och kommer fram till vad som passar dig bäst och skiter i vad andra tycker. 
 
Vad har ni för personliga mål inför 2018? 
bylittlenea.blogg.se

Åh, vad jag känner igen mig i mycket av detta! Verkligen <3 Jag hoppas att du får ett 2018 som stämmer med dina mål och värderingar. Kram

Svar: Kram!!
fikastyle.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress