fikastyle.blogg.se

Något att se fram emot
 
 
 
Jag har alltid något att se fram emot när jag vaknar.
 
Jag har läst i flera böcker och bland tips om hur man bäst startar dagen att det är viktigt att ha det, något att se fram emot när man vaknar. Det gör det lättare att gå upp de dagar när man kanske inte riktigt vill eller orkar, när allt känns tungt och motigt. För en del, som för Kristin Kaspersen till exempel, är det att veta att kaffebryggaren är laddad och redo att bara trycka på knappen. För någon annan kanske det är en stund med yoga, att läsa morgontidningen eller ta en löprunda. 
 
För mig är det ett kokt ägg och en smoothie. Så fort jag tänker på att jag ska koka ett ägg och få äta det så dyker en glad känsla upp i mitt huvud. 
 
Förut ingick ägg och smoothie bara i min helgfrukost, när man lyxar till det lite extra, men sedan 2013 då jag flyttade hemifrån ingår det i min frukost varje dag. Liksom, varför inte? Varför hålla ut hela veckan när man kan njuta hela veckan istället? Jag vill inte leva för morgondagen. 
 
På samma sätt tänker jag kring min dröm om att jobba deltid i framtiden. När en googlar på att jobba deltid så fylls skärmen med *Varning, varning! Pensionen, karriärmöjligheterna, allt påverkas negativt av att jobba deltid!*. Och visst, så är det. Och visst, det är bra att bli medveten om det innan man tar ett sådant beslut, då kan man förhoppningsvis göra det man kan för att få till en bra pension ändå. Men att leva sig igenom ett 40-årigt arbetsliv och må sämre under alla de åren än vad man skulle kunna göra om man istället valde att jobba deltid, bara för att sedan ha lite mer pengar som pensionär? Nej. Nej, nej. Jag vill leva för nuet, inte för morgondagen. Jag vill välja att må så bra som jag bara kan, i varje stund. Jag vill må bra helst hela livet, jag vill hålla i längden. 
 
I don't want to just survive. I want to live. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress