fikastyle.blogg.se

Att vara snällast mot sig själv
Kraften i de tjejcommunities, eller vad jag ska kalla det, som finns på Facebook, och på Instagram för den delen, är magiska och ger mig hopp om framtiden i en annars så stundtals mörk värld. Där visas en öppenhet, optimism, omtänksamhet och gemenskap som jag tror att den allt mer digitaliserade världen kommer att behöva framöver. Att forumen dessutom byggs upp av i huvudsak unga kvinnor ger hopp om att kommande generationer inte är så dumma trots allt.
 
"Och för fan, glöm inte att vara snällare mot dig själv än mot andra. Speciellt inte vara snällare mot andra som får dig att begränsas och vara tillags! Överlag bara vara snäll mot sig själv!"

Det här är ett av råden jag fick i en sådan grupp som svar på min fråga om hur man vågar sluta använda bh på jobbet. Det inlägget har för övrigt fått hela 92 kommentarer sammanlagt, på ett knappt dygn. Engagemanget hos oss unga kvinnor, som sagt.

Att vara snällare mot sig själv än mot andra är kanske aningen provocerande, kanske något svårt att förstå. Det låter ju liksom lite konstigt? Kan man verkligen säga så? Men om du tänker efter - makes det inte all sense i världen att vara allra snällast mot dig själv av alla människor? För att i sin tur kunna vara snäll även mot andra, förstås.
 
Men att t.ex. bära bh trots att det är obekvämt bara för att inte förfasa någon stackars gubbe till kollega, och därigenom istället själv välja att lida, är ju faktiskt väldigt snedvridet?

Vi behöver inte vara så tillags. Det är okej att slå sig fri från det. Det är okej att sätta sig själv i främsta rummet.

Det är inte själviskt, du är värd det.
 
bylittlenea.blogg.se

Kan det vara en jante-grej, att inte tillåta sig vara snäll mot sig själv. Sedan jag började vara mer snäll och förlåtande mot mig själv har mitt liv blivit mycket lättare. Jag har sån otrolig förståelse för alla andra, så varför inte för mig själv. Med fel och brister :)

Svar: Det tror jag säkert att det kan vara! Upplever framför allt att det är rotat hos äldre generationer att det är fult att tänka mest på sig själv för då är man självisk och självisk det kan man verkligen inte vara. Men vad härligt att höra att du har lyckats bli snällare mot dig själv, jag hoppas också komma dit. Har du några särskilda tips på hur du har övat upp det? :)
fikastyle.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress