fikastyle.blogg.se

Slappna av med ASMR
När jag känner mig lite extra orolig eller stressad, på jobbet eller hemma, och har ett tryck över bröstet, hjärtat i halsgropen eller är på väg att få huvudvärk har jag emellanåt börjat använda mig av ASMR.
 
ASMR står för Autonomous Sensory Meridian Response och såhär förklarar Resumé begreppet: 
 
"ASMR, förkortningen för Autonomous Sensory Meridian Response, började som något av en subkultur men har växt till ett stort fenomen på nätet. De mest populära ASMR-videorna har miljontals visningar, och genren har fött flera egna stjärnor trots att det inte är det visuella som står i fokus. 

En ASMR-video ska alltså konsumeras med hörlurarna på – gärna bra sådana – för att skapa ett fysiskt och psykiskt välbehag. Ljudet är inspelat med en stereomikrofon och ger en slags tredimensionell upplevelse för lyssnaren. En röst pratar ofta lågmält och intimt vilket varvas med ljud som exempelvis skrapljud, prassel, knackningar och blåsljud."
 
Ett enklare men kanske också, enligt vissa, nedvärderande sätt att förklara det på är genom att helt enkelt kalla det ljudporr. Jag tycker personligen inte att det är nedvärderande för porr kan väl vara härligt det också tänker jag, och jag respekterar till fullo de stjärnor som lägger ned mycket tid och energi på att göra riktigt bra ASMR-videos.
 
 
 
Jag hade helt missat denna trend och när jag för första gången sökte efter ASMR-videos på Youtube strax innan sommaren blev jag helt hänförd av vilken effekt de kunde ha på mig. 
 
En som jag har fastnat särskilt för är ASMR Darling. När jag sätter på mig mina hörlurar och drar igång någon av hennes videos med scalp massage eller relaxing head massage och hör hennes viskande, lugna röst och får mitt hår borstat och kammat så ryser jag över hela hårbotten och slappnar automatiskt av. Det är helt fantastiskt. 
 
Har ni provat någon gång? Har ni tips på andra riktigt bra ASMR-videos? 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress