fikastyle.blogg.se

En titt på mina personliga mål
När 2016 övergick i 2017 satte jag upp ett antal mål för mig själv, inspirerad av Michaela Forni. Mål som dock inte behöver uppfyllas på en gång eller ens på ett helt år, utan mål som jag kan sträva mot. Mål som handlar mer om min personliga utveckling och mitt eget välbefinnande än yttre faktorer och framgångar såsom att träna mer eller att få ett visst jobb. Min personliga utveckling är ju en ständigt pågående resa och ingenting som går att mäta från en dag till en annan, men genom att ha vissa målsättningar kan jag ändå stämma av om jag håller mig till planen och är på rätt väg. Eller har jag glömt bort någonting viktigt, har jag avvikit från planen? Och i så fall, vad har det fått för konsekvenser? Jag ska fundera över det någon dag framöver tänkte jag och tills dess tänkte jag börja med att dela med mig av hur målen såg ut. 
 
"Det här året ska jag försöka att...
 
♥ Bli bättre på att säga nej och sätta gränser. I detta ingår framför allt också att mildra det dåliga samvetet och jobbiga känslor som ofta dyker upp när jag väl säger nej eller sätter gränser. Ett sätt att bli bättre på detta är att fundera över orsaken till det dåliga samvetet, vad är det som skapar skamkänslor inuti mig just vid det här tillfället? Ofta är det en rädsla för att kallas eller uppfattas som självisk, att göra andra besvikna, att gå miste om någonting och att jag ska ångra mig i efterhand.
 
♥ Yoga och/eller meditera en gång i veckan (minst!). För min egen skull. Jag mår så bra av det. Det skapar lugn, tålamod, acceptans och harmoni.
 
♥ Värna om stunder av tystnad. Erkänna och stå för att jag fullkomligt älskar och behöver tystnad emellanåt, både att få vara tyst och ha tyst runt omkring mig (möjligen ackompanjerad av några lugna pianotoner). Se till att skapa dessa stunder för mig själv när det finns möjlighet.
 
♥ Vårda relationen till N. Fortsätta se varandra, visa varandra uppskattning och aldrig någonsin ta varandra för givna. Försöka att inte göra hönor av fjädrar, och jobba på att inte känna mig övergiven så fort N har lite mer att göra för egen del och därmed inte kan ge mig precis lika mycket uppmärksamhet som annars. Ge honom utrymme. 

♥ Vårda relationerna till de vänner som ger mig allra mest energi. I detta ingår faktiskt inte nödvändigtvis att träffas mer, eller ens höras mer, utan bara att fortsätta vara bra på detta, för det känner jag att jag är. Jag har under 2016 blivit bättre på att hålla hårdare i och lägga mer energi på de vänner som ger mig energi, och släppa de som inte gör det, vilket jag vill fortsätta med. Man måste inte vara vän med alla.
 
♥ Minska ned på kontakten med en viss person, för större självständighet, större harmoni och bättre balans i mitt liv, oavsett hur mycket jag älskar och behöver den här personen. Denna målsättning innebär inte på något sätt att personen kommer att försvinna ur mitt liv, jag hoppas snarare att det kommer att stärka vår relation. 

♥ Öva upp min självkänsla. Mitt egenvärde, min medkänsla med mig själv. Få den att bli något mindre prestationsbaserad. Prestera mer utifrån lust och det som känns roligt, och mindre utifrån resultat och hets.
 
♥ När/Om jag går tillbaka till att arbeta igen, sänka mina krav även professionellt. Öva på att känna att jag gör det jag kan, mitt bästa, utifrån mina egna förutsättningar just här och nu, under de timmar som jag är på arbetsplatsen, och att det räcker alldeles utmärkt. Det som inte hinns det hinns helt enkelt inte, våga vara öppen med det. Våga vara mer sårbar professionellt. Inte behöva ha allt under kontroll, inte veta allt med säkerhet hela tiden. Lämna lite mer åt slumpen. Lämna tankarna på jobbets prestationer och måsten på jobbet när jag går därifrån, känna att det duger, att jag räcker till ändå. Att jag har ett värde som inte är lika med min prestation på jobbet. Inte ta jobbet på största möjliga allvar, inte på liv och död.
 
♥ Vara sann mot mig själv. Ta beslut utifrån mig själv, mitt egenvärde, min medkänsla och min sårbarhet. Inte utifrån vad andra kanske skulle tycka, inte utifrån vad andra tycker att jag borde göra, inte utifrån vad jag tänker att andra skulle tycka vore coolt, osv.
 
♥ Vara snäll mot mig själv. Inte vara så hård mot mig själv. Fortsätta intala mig och övertyga mig själv om att jag duger precis som jag är, oavsett vad jag gör, oavsett hur mycket som blir gjort och hur mycket som blir kvar. Att jag är okej, precis som jag är. Att människor runt omkring mig kommer att fortsätta älska mig, även om jag inte är alla fullt lika mycket till lags, även om jag inte presterar och bidrar fullt lika mycket som förut. Att jag är fin och fantastisk, oavsett mina prestationer.
 
♥ Minska ned lite på mitt sockerintag, och bli lite bättre på att äta mer grönsaker (för att det mildrar ångest och oro). 

♥ Fortsatt minska mitt dagliga intag av sociala medier, inte alltid fota allting för att sen eventuellt lägga upp det någonstans, inte alltid vara tillgänglig och uppkopplad.
 
May I be safe. May I be peaceful. May I be kind to myself. May I accept myself as I am." 
 
Sätter ni upp liknande mål för er själva? 
 
Amina

Åh fint! Heja dig!! Har inte gjort liknande själv, men det är kanske något alla borde göra!

Svar: Åh tack! Och prova vettja?! :)
fikastyle.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress