fikastyle.blogg.se

Allt är lite upp och ned nu bara
"Jag orkar inte blogga" tänker jag. En halvminut senare plockar jag ur diskmaskinen, puffar alla kuddar i soffan och har ett litet dansbattle med mig själv i köket. Drar ett varv med dammsugaren och drömmer om Spanien, förbereder packningen flera dagar i förväg. Registrerar en TBE-vaccination som jag har skjutit upp i flera månader, skriver ut flygbiljetter och läser bloggar. Plötsligt orkar jag skriva ett eget blogginlägg också men för i all sin dar verkligen inte lyfta ett finger till i hemmet. Inte ens duka fram dagens lunch. Diskmaskinen får stå öppen för jag orkar inte ens stänga den. 
 
Och så håller jag på. Pendlar upp och ned i energinivå. 
 
"Jag är så kär i Niklas" tänker jag. Ler ett stort leende och tindrar förmodligen i ögonen. Och när han kommer hem skuttar jag runt i lägenheten, skrattar högt och ljudligt, skämtar lite om tillvaron just nu och känner mig harmonisk. Eller som igår förmiddags, när jag vaknar upp lätt till mods, har aptit på allt möjligt och efter en lång sovmorgon lagar pannkakor, dukar fint, fotograferar det och sjunger med till radion. För att sedan sätta mig ned och sätta gaffeln i pannkakorna och råka se att klockan redan har blivit kvart i ett och plötsligt överösas av stress och känslokaos igen. Fälla några tårar och andas häftigt, snabbt kränga av mig överdelen av byxdressen för att jag svettas så. Känna att allt bara är för mycket just nu där jag sitter med blottade bröst och gråter över drottningsylten och vispgrädden. 
 
Och så håller jag på. Pendlar upp och ned i känslolägen. 
 
Och det är väl okej. Att det är så, just nu. Det kommer inte alltid att vara så. 
 
Imorgon ska jag till jobbet igen för första gången sedan jag blev uppsagd och det känns piss men måste göras helt enkelt. Jag måste säga mina hejdå och lämna tillbaka mina prylar. Lämna ifrån mig nycklarna och lämna ett nu svunnet sammanhang. Det kommer förmodligen att vara riktigt tungt och lite ledsamt och det är väl okej. Att det är så, just då. Det kommer inte alltid att vara så. 
 
Hoppas att ni mår bra. 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress