fikastyle.blogg.se

Att få landa på mattan igen
 
Här bor jag. Och här är jag hemma igen efter det här årets julturné.

Vi kom hem igår kväll men landade gjorde jag egentligen först idag klockan 12. Då landade jag nämligen på mattan på ett yogapass med min bästa lärare Kim. 
 
Ibland när jag gör någon compassion-övning eller meditation i mobilen där jag uppmanas att tänka att jag befinner mig på en trygg plats tänker jag på just den platsen. Att jag befinner mig på yogamattan på ett pass med Kim. Där omger jag mig med människor som inte värderar eller dömer det jag gör och känner mig inte iakttagen utan bara välkommen. Där finns inga krav eller måsten. Där överlämnar jag mig helt till Kims instruktioner och vänliga affirmationer och litar på att hon talar om för mig när en timme har gått och när det är dags att återgå till verkligheten. 
 
Jag tycker särskilt mycket om när Kim säger att vi ska sträcka upp armarna mot taket och ta emot ny kärlek, värme, kraft och energi. Solens kärlek, värme, kraft och energi, även om det inte lyser någon sol utomhus just den dagen. Eller när hon säger att vi ska låta våra vackra kroppar sjunka i vila. I vila med vår sköna, lugna andning. Eller när hon säger att vi ska älska oss själva, och tacka oss själva för att vi har tagit oss den här tiden. Allt med en liten asiatisk brytning som gör det hela så speciellt. Ta in blombladen, och ta emot all den blommans kärlek och värme. 

Min kropp är vacker, hur den än ser ut. Den bär mig genom livet. Kim får mig att känna det. Och när vi på slutet av passet ligger i vila beskriver Kim ibland hur baksidan av kroppen representerar dåtid, det som har varit, medan framsidan av kroppen representerar framtid, det som inte har varit än. Alldeles öppen ligger den, kroppens framsida, framtiden, i riktning mot taket och solen. Hur känns det? 
 
Glöm det som har varit innan du kom hit, och fokusera på det du har framför dig. Ta emot all den kärlek som finns inuti och runt omkring dig. 

Tack för att du tog dig tid att läsa det här inlägget med mig, och glöm inte att älska dig själv, som Kim skulle ha sagt. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress